Oktobergäddan är en tävling som anordnas av oss i Hargshamn Gäddfiskers,

och har hållit på sen år 2012. Tävlingen har med tiden vuxit och blivit en årligen återkommande tillställning för såväl sportfiskare som glada amatörer runt om i Uppland.

 

Vi är fyra grabbar som helt ideellt anordnar tävlingen med allt var det innebär med att jaga sponsorer, beställa priser samt ta hand om anmälningar och frågor kring tävlingen, med mera med mera. Det är tack vare stödet vi fått från personer i vår närhet som på ett eller annat sätt är involverade i tävlingen som gör att det varje år går relativt smärtfritt att anordna Oktobergäddan. Allt från personer som ställer upp med att grilla korv (tusen tack till Fiskevårdsföreningen!) till deltagarna till sponsorer och Hargshamns Båtklubb som låter oss vara på deras område och använda deras sjösättningsramper.

 

Tävlingen anordnas, som ni kanske kunde ana, i Oktober och håller till i skärgården utanför vackra Harghamn i norra Uppland. Det är en heldag med start och mål i Hargshamns Båtklubb.

 

Tävlingensdagen börjar med att deltagarna så smått börjar ramla in under morgonen. Det pysslas med båtar och utrustning, man anmäler sig och hämtar ut en måttbräda och man minglar runt med övriga deltagare. Många är det som varit med varje år, något som är otroligt roligt! Efter att vi arrangörer har gått igenom lite information så går sen startskottet. Deltagarna är fria att åka var de vill så länge som de är tillbaka vid Hargshamns Båtklubb klockan 16:00.

Väl i mål så lämnas måttbrädan tillbaka, man får gå och ta en grillad korv eller två och en kopp kaffe medan resultatet gås igenom. När samtliga resultat är genomgångna, och fotografierna från de vinnande lagen kontrollerats så kan vi kora en vinnare och ha prisutdelning.

 

Det är de fyra längsta gäddorna per lag som räknas, och den sammanlagda längden som räknas. Ni kan läsa mer under våra regler & villkor.

Vi har även ett pris till dagens längsta gädda (som fortfarande får räknas in i den totala längden).