Foto: Josef Nylén UNT

Hej!

Vi som ingår i Team HGF heter Christoffer, Oliver, Oskar och Fabian. Vi är alla fyra uppväxta i och kring Hargshamn, som ligger ute vid norra Upplandskusten.

 

För några år sedan så återupptäckte vi det fantastiska fiske som vårt närområde bjuder på, och sportfiskarna i oss vaknade verkligen till liv.

Från att ha börjat med haspelfiske upptäckte vi andra roliga fiskemetoder, så som jerk, jigging och flugfiske.

 

Efter att vi deltagit i en lokal tävling i Östhammar föddes idén om att själva anordna en tävling, vilket skulle komma att bli HGFs OKTOBERGÄDDAN, vilket vi startade med år 2012. Då var det 14 båtar som kom till start, och tävlingen har idag vuxit och vi kan stoltsera med att vi har haft över 100 deltagande sportfiskare som varit med och fiskat i vår tävling!

 

Fiske har för oss varit ett sätt att koppla av, njuta av naturen och umgås med vänner. Genom tävlingen har vi insett vilken gemenskap som ändå råder sportfiskare emellan, och att många verkligen brinner för sitt fiskeintresse. Det är något som vi vill ta vara på, för fiske är något som alla kan hålla på med, oavsett vem du är och var du kommer ifrån.